Magnus Nilsson är digital strateg som driver digitala projekt från ax till limpa. Han har ett starkt engagemang för vettig kommunikation och meningsfull marknadsföring.

Magnus Nilsson
Magnus Nilsson, digital strateg i Stockholm

Magnus Nilsson arbetar som projektledare och digital strateg – eller webbstrateg som det hette innan digitala kanaler blev så mycket mer än bara en webbplats. Han är inriktad på digital strategi, konceptutveckling, webbutvecklingsociala medier för företag och organisationer och e-postmarknadsföring.

Vilken plats har du i dina kunders hjärtan – om ett år, om tre år? Det är den fråga jag jobbar med.

Magnus Nilsson har lång erfarenhet av digitala kanaler

Magnus har arbetat med digital kommunikation i näringsliv, offentlig sektor och ideella organisationer – samt på PR-byrån Edelman Deportivo. Bland uppdragsgivare som han har arbetat med finns Sveriges Television, Bilpriser, Ungdomsstyrelsen, SL, Försäkringskassan, Kronofogden, Samtrafiken, Uppsala Konsert & Kongress, Mitsubishi Motors, Spårvägsmuseet, Kommunal, Landsorganisationen i Sverige (LO), Sveriges Kommuner & Regioner, Ledarna, Nordiska museet, Taxi Stockholm, Södersjukhuset, Cancerfonden, Ordfront Förlag, Unionen med flera.

Han har också varit gästlärare i webbdesign för tidningar och web managementBerghs School of Communication.

Han är utbildad vid Poppius Journalistskola och Berghs School of Communication. Han har en bakgrund som frilansjournalist, men arbetar sedan 1996 med digitala medier. Magnus har också erfarenhet som kursledare i demokrati och mänskliga rättigheter från flera folkhögskolor.

Uppnå affärs- och verksamhetsmål med digitala kanaler

Magnus Nilsson utvecklar affärs- och verksamhetsmål med webbplatser, appar och sociala medier. Efter 20 år i branschen har han både helhetssyn och ett öga för detaljer. Han har erfarenhet från både stora och små webbprojekt, ofta som projektledare.

Som rådgivare och konsult hjälper Magnus Nilsson både ledningsgrupper och webbredaktörer med Digital Management, den process som handlar om alla delar i kedjan ”att finnas på internet”.

Mer om Magnus Nilsson

Magnus Nilsson har skrivit barn- och ungdomsboken Speedway (Rabén & Sjögren, 2001) tillsammans med illustratören Per Gustavsson. Tillsammans med Burt von Bolton grundade Magnus Nilsson 1996 den idag legendariska Stockholmsklubben Sunkit.

Född 1966.

Länkar

Uppåt