Hur stort är sociala medier? Jättestort. Ja men, hur stort då? Nu finns det ett program som visar siffror på storheten i sociala medier.

Genom Johan Ronnestams blogg (som jag varmt rekommenderar, om du inte redan följer den) fick jag tips på en ganska rolig applikation. Gary Hayes förestår The Laboratory of Advanced Media Production (LAMP) i Australien och han har skapat Gary’s Social Media Count, en liten applikation som samlar in statistik från olika sociala medier (om det är verkliga siffror eller uppskattningar spelar egentligen ingen roll) och presenterar det på ett och samma ställe.

Här kan vi se hur många blogginlägg som publiceras, hur många timmar som används världen över på Facebook, hur många transaktioner som genomförs i Second Life. Och mycket annat. När du kommer till räknaren börjar den omedelbart rassla igång, och det går fort.

Ser det konstigt ut, så beror det på att jag förminskat applikationen för att kunna få in den här på sidan. Vill du se hur det ska se ut så gå till www.personalizemedia.com/the-count/.

Vad säger det här? Naturligtvis är det en spegel som avslöjar vilken storhet sociala medier är. Inget av det här är perifert, det är inget som ”några andra” använder. Eller som bara berör ”några andra”. I alla fall inte några.

Personligen har jag lätt för att bli diffust stressad av alla siffror som rör sig, oavsett vad det handlar om. Men i det här fallet tror jag att det är en väckarklocka. En massa andra saker är storheter, en massa andra sammanhang är viktiga… men Gary Hayes pekar ut något som väldigt många av oss som arbetar med webb, marknad, kommunikation och information missar. Vi tittar inåt, på våra egna grejor, flyttar och donar och bygger om och tänker nytt. Medan människorna rör sig någon annanstans.

Och ytterligare en sak: Att det rör dig om väldigt mycket pengar.

Vet din ledningsgrupp om det? Är de stressade?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =

Uppåt