Övertyga med dina tjänster och produkter. Överlåt till paranoida diktaturer att huffa och puffa med fantasisiffror.

Idag sitter jag framför skärmen och lyssnar på Adobe Nordic Online Creative Festival. Ibland är det skönt att sitta i en mjuk biofåtölj och se andra visa ”coola features”, men i praktiken brukar det vara ganska stressigt att vara borta från jobbet en hel dag.

Och online fungerar allt bättre. Konstigt vore ju annat, Adobe måste vara i framkant på området.

En sak som stör mig med Adobe är att man under flera år hävdat att 99 procent av alla datorer har Flash installerat. Jag tror att man måste revidera den siffran till att 99 procent kan ha Flash. Annars står jag ensam för den sista procenten med alla datorer jag har tillgång till, ofta i servermiljö, som inte har installerat Flash.

Under morgonens presentation har man också nämnt att 8 av 10 banker (eller vad det var) använder verktyget Adobe Flex. En siffra som kanske ska skrivas: 8 av 10 har köpt ett programpaket där Adobe Flex ingår. Handen på hjärtat, hur många av alla program du har använder du verkligen?

Siffror som 99 procent tycker jag att man ska reservera för officiell statistik från Nordkorea. I ”den fria världen” vet vi att drömscenario och verklighet väldigt sällan går ihop.

I det här fallet är siffrorna inte ens intressanta. Jag vet ju att de flesta av Adobes produkter är bra, för att inte säga imponerande. Adobe har ”coola features”. De behöver inte trumma med några 99 procent.

Foto: Random InstituteUnsplash

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =

Uppåt